Kelebihan membeli jongkong emas:

Sebilangan besar pelabur memilih untuk membeli jongkong emas dan bukannya syiling emas kerana duit syiling emas lebih mahal daripada jongkong emas, ini kerana syiling emas mempunyai reka bentuk yang sangat kompleks yang menjadikan duit syiling emas kelihatan cantik tetapi meningkatkan harganya.

Kelebihannya ialah anda mendapat lebih banyak gram untuk mata wang anda dengan bar daripada duit syiling. Oleh itu, nasihat kami adalah membeli jongkong emas dan bukannya syiling emas untuk mata wang anda dan kelebihan lain dari jongkong emas ialah mereka mengambil ruang lebih sedikit daripada syiling emas sehingga lebih mudah disimpan.

membeli jongkong emas

Membeli jongkong emas tidak berkompromi dengan sebarang faedah asas emas: ia adalah mudah alih, cecair peribadi dan akan kekal selama-lamanya.

Pilih Saiz bar Emas terbaik

Anda boleh membeli jongkong emas dengan harga anda sendiri mengikut keperluan anda. Batang emas terdapat dalam pelbagai saiz dari 1 grm hingga 400 auns. 400 auns adalah ukuran yang dibeli oleh Bursa Bank Pusat dan ETF.

Secara umum, semakin besar bar, semakin rendah kosnya tetapi itu tidak bermakna anda harus membeli bar terbesar yang anda mampu. Sebaliknya, sebenarnya…

  • Bar yang lebih besar mempunyai risiko pemalsuan yang lebih tinggi kerana pemalsu lebih suka bar yang lebih besar kerana harganya lebih tinggi.
  • Sekiranya anda mempunyai bar besar dan anda memerlukan lebih sedikit wang tetapi akhirnya anda menjimatkan banyak wang dengan menjual bar besar anda. Itulah sebabnya bar kecil lebih berguna untuk anda.
  • Semakin besar bar, semakin banyak mereka perlu diuji ketika menjualnya sementara bar kecil menghindari keperluan untuk diuji. Analisis menambahkan perbelanjaan tambahan, tidak selesa, dan akan menunda pembayaran anda.
  • Pembeli bar besar adalah sedikit kerana banyak orang tidak mampu membeli bar besar. Manakala jika anda mempunyai bar kecil maka anda mempunyai banyak pelanggan.

Sebaliknya, jangan beli jongkong emas yang lebih kecil daripada 50 gram, kerana premiumnya jauh lebih tinggi. Sekiranya anda tidak dapat membeli lebih dari satu 50 gram emas, pertimbangkan untuk membeli beberapa bar kecil sehingga anda dapat memperoleh faedah di atas. Bagaimanapun, memiliki emas lebih sihat daripada tidak memiliki emas.
Jadi permulaan untuk mengetahui apa yang perlu dicari ketika membeli jongkong emas adalah perkara di atas.

Kes jenama bar emas. Pilih dengan bijak

Beli hanya jongkong emas dengan tanda khas yang dikenali dan setem yang betul. semasa anda membeli apa-apa jenis emas, pastikan ia dicop dengan betul dan ciri khas yang dikenali. Jongkong emas tulen harus mempunyai berat, kesucian, penyulingan, dan nombor siri yang tertera di atasnya.

membeli jongkong emas dan barang kemas lama
membeli jongkong emas dan barang kemas lama

Anda harus membeli emas dengan jenama dan jenama ini kerana tanpanya anda tidak tahu apa yang anda beli …

Cara termudah untuk meyakinkan mereka adalah dengan meletakkan meterai yang betul pada jongkong emas, dan itu adalah untuk membeli bar dengan,
Hallmark terkenal: Hallmark hanya bermaksud penapis jenama atau pengeluar bar yang menurunkan bar. Anda mahukan tanda terkenal sehingga anda tahu bahawa anda mendapat bar berkualiti tinggi, dan anda tidak pernah menghadapi masalah menjualnya. Ciri khas yang baik membolehkan anda menjual bar di mana sahaja di dunia. Ia sangat cair.

Ini adalah beberapa penyempurnaan yang paling dipercayai di dunia
Metalor
valcambi
argor Heraeus
Pamp Suisse
Sekiranya anda membeli jongkong emas dari salah satu tanda khas yang dipercayai ini, maka ia akan mempunyai cap yang betul.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kami hanya menerimah pelanggan dengan appointment sahaja, pelanggan walk in tidak akan dilayan, Terimah Kasih